biztosítás

Sí biztosítás tudnivalók – válaszd a számodra megfelelő biztosítást!

A külföldi síelés megtervezése általában picit hosszabb, alaposabb. Érdemes időben gondoskodni a megfelelő felszerelésről, pályabérletről, tájékozódni a pálya információk alapján. Van ezek mellett egy olyan tétel is a listán, amelyre lehet, hogy sokan eddig, mint felesleges időhúzásra és „szükséges rosszra” gondoltak.

Ez nem más, mint az utasbiztosítás. Partnerünk, a www.biztositas.hu oldalán pár perc alatt megköthetik a síelők a számukra megfelelő sí biztosítást. A sí biztosítás díja jellemzően nem számottevő a síelés költségeihez képest. Emellett egy jó biztosítási konstrukció számos potenciális veszély ellen nyújt anyagi védelmet.

Ahogy a sípályák esetében, úgy az utasbiztosítások terén sem árt utána járni annak, mi lenne számunkra a megfelelő biztosítási termék. Az utasbiztosításokon belül létezik a termékek egy speciális köre, amely a külföldi a síelés/snowboardozás kockázataira nyújt fedezetet, főleg síbalesettel kapcsolatban.

Légy Te is tudatos síelő! Köss utasbiztosítást a www.biztositas.hu oldalon!

A síbalesettel kapcsolatos számos teendő egy átlagos utazónak gyakran elképzelhetetlen nagy költséget jelentene. Vegyük például a hegyi mentést. Nemcsak a mentőautó kórházig való eljutása a cél, hanem egyáltalán a sérült felkutatása, pályáról történő leszállítása, amihez professzionális hegyi mentőket kell alkalmazni, ugyancsak profi eszközökkel. Egy jó sí biztosítás tartalmazza az erre vonatkozó megfelelő limitet, éppen ezért nem érdemes nagyon spórolni és alacsony (1-2 milliós) limitű szerződést kötni.

Mire figyeljünk még sí biztosítás kötésekor?

Ha autóval utazunk külföldi sí útra, akkor nem árt elgondolkodni az extra autós fedezet igénybe vételén. Ha valami történik, akkor óriási segítség lehet az, amit egy biztosító assistance központja tud nekünk nyújtani egy baleset esetén – akár csak, ha arra gondolunk, ki vezetne haza, ha velünk valami történne.

Partnerünk, a Biztosítás.HU oldalán a fentiek mellett az alábbi információkat is megtalálhatod a díjszámítás során:

  • milyen összegig téríti az adott sí biztosítás a kórházi ellátást
  • információkat találunk az orvosi költségek limit összegéről (minél magasabb ez a limit, annál jobb, az ideális a limit nélküli)
  • van-e benne hazaszállítás
  • tartalmaz-e felelősségbiztosítást és/vagy jogvédelmi biztosítást (ezt azokra az esetekre ajánlott megkötni, ha mondjuk mi okozunk balesetet),
  • ami még szintén fontos lehet, hogy az adott biztosítás milyen összegig téríti a sportfelszerelést.

BIZTOSÍTÁST SZERETNÉK KÖTNI!